Peta Watts; vele jaren ervaring

Bij Peta Watts zijn we al vanaf 2014 dag in dag uit bezig om samen met ondernemers ervoor te zorgen dat zij meer profijt hebben van hun duurzame investeringen. Een van de producten die we hiervoor hebben ontwikkeld is de Peta Box, de enige slimme regelbox die zowel energiehandel als het sturen van opwek en flexibele consumptie combineert. Zo wordt het rendement op de opwek sterk verhoogd en de stroomkosten fors verlaagd.

Door de Peta Box te combineren met een handelscontract blijven de handelswinsten en on balansopbrengsten niet hangen bij de energieleverancier, maar komen ze ook daadwerkelijk bij jou als ondernemer uit.

De Peta Box – sturen van opwek & consumptie

Je spreekt van flexibele consumptie wanneer het verbruik verschoven kan worden naar een (goedkoper) moment, zonder dat het invloed heeft op het resultaat van het bedrijfsproces. Bijvoorbeeld bij een mechanische koeling, zolang de temperatuur maar binnen de ingestelde bandbreedte blijft, of laadpalen en laadstations voor transport.

De Peta Box combineert de beschikbare flexibiliteit met de opwek, het verbruik en de prijzen op 13 verschillende energiemarkten. Zo wordt continu het schakelregime en bijbehorende handelsstrategie herzien en ben je op ieder moment verzekerd van de strategie die voor jouw bedrijf het meeste voordeel creëert. Natuurlijk ook rekening houdend met eventuele SDE-subsidies, netvergoedingen, energiebelastingen en contractcapaciteiten.

Gratis Extra’s

Naast het slim schakelen van zonnepanelen en flexibele consumptie, zitten er veel andere opties in de Peta Box. Zo is er de mogelijkheid om accu’s aan te sturen en mee te nemen in het schakelen. Daarnaast kan er gedaan worden aan peak-shaving of kunnen congestiecontracten worden uitgevoerd.

Evolutie van energiecontracten: steeds goedkoper

De evolutie van energiecontracten gaat hand-in-hand met de ontwikkeling dat bedrijven zich steeds meer gaan gedragen als kleine energiebedrijven om zo te profiteren van de bijbehorende voordelen. Zo wordt stroom met iedere nieuwe contractvorm voordeliger.

Omdat we de energiemarkt eerlijker en transparanter willen maken, biedt Peta Watts een handels contract aan. In combinatie met de Peta Box zorgt dit ervoor dat de gecreëerde handelswinsten en onbalans opbrengsten ook allemaal daadwerkelijk bij jou als ondernemer uitkomen. Ze blijven niet aan iemands strijkstok hangen en hier houden wij dus ook geen percentage op in.